Április végéig lehet pályázni a fiatalok elhelyezkedését segítő gyakornoki programra

Április végéig várják a munkáltatók pályázatait a fiatalok elhelyezkedését segítő, 8,5 milliárd forint összköltségű gyakornoki programban - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A támogatásban azok a munkaadók részesülhetnek, amelyek a korábban tanulószerződéssel foglalkoztatott tanulónak a végzés után is szeretnének munkát adni.

Az ezt vállaló mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős bér- és járulékkedvezményt vehetnek igénybe kilenc hónapig, a kedvezmény akár a bér és járulék száz százaléka is lehet. Kilenc hónap után pedig hat hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia a munkaadónak - ismertette az államtitkár.
A járulékkedvezmény mellett támogatják a vállalkozás által kijelölt, szakképzettséggel rendelkező mentort, akinek a felügyelete alatt dolgozik a tanuló, ezen túl bizonyos összeggel pedig a munkahely kialakítását is segítik.

A programra összesen 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre, és nagyságrendileg 4 és 10 ezer szakmával rendelkező pályakezdőt szeretnének a program segítségével a következő időszakban munkába állítani.
A munkáltatók erre vonatkozó pályázataikat február végétől április végéig nyújthatják be.
A pályázatról elérhetősége:
http://www.nfu.hu/palyazat_a_gyakornoki_program_tamogatasa_erdekeben