A” munkabérek nettó értékének megőrzése” pályázat feltételei

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette az NFA-2012-KOMP kódjelű, a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható támogatás pályázati felhívását és útmutatóját.

A kötelezően kitöltendő pályázati adatlapot és a nyilatkozatokat a http://komp.munka.hu honlapon kell kitölteni, majd a kinyomtatást, és a szükséges dokumentumok csatolását követően a pályázatot a foglalkoztató székhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal munkaügyi központjához lehet eljuttatni.
A beadási határidő: 2012. április 13-tól 2012. május 14-ig terjedő időszakban, a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint.

Az Útmutató tartalmazza a támogatás elnyerésének részletes feltételeit, a pályázat elkészítésének módját, az elbírálás rendszerét, szempontjait és a folyósítás feltételeit.

A támogatás folyósítása

A támogatás folyósítása legfeljebb két ütemben történik.
Az 1. ütemben - a támogatási szerződés aláírását követő 15 napon belül - a megítélt támogatás 70%-a kerül folyósításra. A támogatás fennmaradó részének folyósítása érdekében a munkaadónak 2012. szeptember 28-ig jelentést kell benyújtania.
Ebben egyrészt nyilatkoznia kell arról, hogy a béremelést végrehajtotta, másrészt meg kell erősítenie, hogy a létszám alakulására vonatkozó éves vállalásait teljesíti. Csatolnia kell továbbá a 2012. január-augusztus havi adófolyószámla kivonatát.
A támogatás második ütemének folyósítására – fentiek teljesítését követően – 2012. október 15-ig kerül sor. 2013. február 28-ig a munkaadónak nyilatkoznia kell arról, hogy 2012-ben az átlagos statisztikai állományi létszámát a 2011. évi átlagos statisztikai állományi létszámához képest nem csökkentette, valamint arról, hogy 2012-ben meghozott döntése alapján a munkáltatói kezdeményezésen alapuló munkaidő-csökkentéssel érintett létszáma nem haladta meg a 2011. évi átlagos statisztikai állományi létszám 20%-át.
Ellenőrzés
A szerződésben foglaltak teljesítését, a támogatás szabályszerű felhasználását az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, a Magyar Államkincstár és a csekély összegű támogatások nyilvántartásában érintett szervek, továbbá a munkaügyi központ, illetve az általuk megbízott szervezetek jogosultak ellenőrizni. A kedvezményezettnek e szervezetekkel együtt kell működnie, az ellenőrzéshez szükséges valamennyi bizonylatot az ellenőrzést végző rendelkezésére kell bocsátania.

Az útmutató teljes szövege, valamint a teljes pályázati felhívás a
http://nfsz.munka.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=afsz_palyazatok_berkomp
oldalon található.

Kapcsolódó írásunk: Pontosítás a munkabérek nettó értékének megőrzésének támogatásánál