Természetgyógyász E-képzés - Egészségügyi alapmodul

2021-09-22
Ha érdekel a holisztikus gyógyítás és a legjobb helyen szeretnél tanulni, akkor olvass tovább.

A képzést azoknak ajánljuk, akik természetgyógyász képesítést szeretnének szerezni, de nem rendelkeznek egészségügyi végzettséggel. Ha érdekel a holisztikus gyógyítás és a legjobb helyen szeretnél tanulni, akkor olvass tovább.


Mi a természetgyógyászat?

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

A természetes gyógyítás az állatok tanulmányozása során is bizonyosságot nyert, hiszen számtalanszor megfigyelhető, hogy valamilyen állatfaj a gyógyulás érdekében keres fel speciális helyet, vagy táplálkozik a megszokottól másként.

1982-ben a British Medical Associacion kongresszusán Wales hercege nagy változásokat indított el, mely gyökeresen átformálta az alternatív gyógyászat megjelenését. Angliában 1993-ban indult egy olyan kutatás, melynek során különböző nemzetek hagyományos gyógyászati módszereit gyűjtötték össze és vizsgálták a hatékonyságukat.

Ez a kutatás is hozzájárult a természetgyógyászat európai jogi kialakításához, 1997-ben pedig Magyarországon is bevezetésre került az E.Ü. törvény. Ez tette lehetővé az alternatív gyógyászat gyakorlását itthon.


A terápiás módszerek

A természetgyógyászat által alkalmazott módszerek skálája hatalmas. Ide tartoznak a Hoff-féle terápiás elvek, a gyógyítási módszerek őselem típusú felosztásai, a roboráló hatású terápiák, a szimbiózis terápiák, a művészetekhez kapcsolódó terápiák, a mozgásterápiák, az ingerhatásokon alapuló terápiák és az energiaterápiák is.

Egy biztos, a természetgyógyászat széleskörű tudást igényel, emellett megfelelő hozzáállást és nyitottságot az újdonságok felé. Nem véletlen hát, hogy a képesítés megszerzéséhez komoly egészségügyi alaptudás szükséges, hiszen embertársaink egészségének megőrzése mindennél fontosabb. Ezt a tudást nálunk a legmagasabb szinten szerezheted meg online.


A képzés tematikája

A képzést Fekete Szabolcs, okleveles ápoló, bioenergetikus és reflexológus természetgyógyász és ÁEEK szakértő oktatja, hogy biztos és gyakorlatias tudást szerezz meg.

Az oktatás az általános anatómiai és kórtani alapismeretekkel kezdődik, ami elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy átfogó képet kapj az emberi szervezetről. Ezzel a tudással felvértezve építheted fel ismereteid következő szintjét, ami ahhoz vezet, hogy kiváló természetgyógyász váljon belőled.

A mozgás-, a keringés- és a légzés szervrendszere is kiemelt témakörök, hiszen ezek alapos ismerete vezet majd ahhoz, hogy jó tanácsokat és gyógymódokat javasolj majd leendő vendégeidnek. A tematika tartalmazza még az emésztés-, a kiválasztás- és a szaporodás szervrendszerének áttekintését is.

A neuroendokrin rendszer ismerete olyan tudást ad a kezedbe, amely az élet más területein is felhasználható. Az idegrendszer és az érzékszervek témája is a tananyag szerves részét képzik. Az oktatás az elsősegélynyújtási ismeretek témájával zárul, amit mondanunk sem kell, hogy életmentő tudást ad a kezedbe. Az alapmodul az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által szervezett írásbeli vizsgára készít fel, a képzésen való részvétel feltétele az érettségi bizonyítvány megléte.


Kettőt egy csapásra

Nálunk természetesen arra is lehetőséged van, hogy az egészségügyi és a természetgyógyász alapmodult is elvégezd, mindezt a legkényelmesebb módon, online, E-képzésben. Az oktatás ezáltal a világ bármely pontjáról lebonyolítható, hiszen csak számítógépre és internet kapcsolatra van szükséged hozzá. Természetesen egy nagy adag elszántság sem árt, hiszen a képzés komoly lexikális tudással is felvértez.

A természetgyógyászat, mint szakma napjainkban a fénykorát éli, hiszen egyre elfogadottabb, sőt divatosabb módszer az egészség visszaállítására. Egy nagyon stabil, keresett szakmát szerezhetsz meg ezáltal, ami segít meglapozni a jövődet. Amennyiben érdekel a képzés itt további információkat találhatsz >>