Személyiségfejlesztés E-képzés

2022-03-01
Stressz, kötődés, krízis, gyász, trauma, motiváció, halogatás, kommunikáció, konfliktuskezelés, kiégés, önértékelés...


Stressz, kötődés, krízis, gyász, trauma, motiváció, halogatás, kommunikáció, konfliktuskezelés, kiégés, önértékelés... Ezeket a kifejezéseket mindenki ismeri, de vajon tudjuk-e, hogy mit jelentenek és hogyan hatnak életünkre? 2021-re ezek a kérdések nem változtak, azonban egyre többen foglalkoznak velük és egyre többen érzik szükségét, hogy gyakorlati lépésekkel is tenni próbáljanak a mentális és lelki kihívások leküzdéséért.

Ha benned is felmerültek ezek a kérdések, és nehezen tudsz választ adni magadnak, vagy a szeretteid, családtagjaid kerültek hasonló nehéz szituációba és szeretnéd jobban megérteni, hogy mi zajlik a fejükben, lelkükben, akkor a személyiségfejlesztés e-képzésünk segítségedre lehet. Képzésünk államilag nyilvántartott, tanúsítványt adó képzés, de fontos hangsúlyozni, hogy nem önjelölt pszichológusokat, tanácsadókat képzünk, hanem tudatosabb, kiegyensúlyozottabb és talán, ami a legfontosabb: tájékozottabb embereknek szeretnénk tanúsítványt adni a képzésről.


Tanácstalanság esetén egy jó lehetőség lehet

Egy baráti beszélgetés, egy kellemes este a szeretteiddel sok mindenre gyógyír lehet. De észrevetted már, hogy bizonyos kérdésekben vagy bizonyos társaságban nem odaillőnek érzed a mélyebb témák feszegetését. Egy kívülállóval vagy szakemberrel beszélgetni szintén remek lehetőség, azonban nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő kapcsolatot erre a célra.

Éppen ezért remek alternatíva lehet az, ha teljesen egyedül, önállóan dolgozol fel egy nagyobb lélegzetvételű tananyagot, ami több kérdésedet is körüljárja még akkor is, ha eddig senkinek sem merted feltenni, vagy a netes fórumokon, közösségi média oldalakon nem érezted kielégítőnek a láthatatlan kommentelők javaslatait. Hiszen az internet korában az egyik leggyakoribb motívum a szorongások, félelmek témakörében épp a bőség zavara, a fear of missing out (fomo), vagy épp a társas magány kérdéskörei.


Megbízható forrásból tájékozódhatsz

Szintén az internetes böngészés, szponzorált tartalmak és manipulatív kontentek árnyoldala, hogy nehéz eldönteni, miben bízhatsz, mi az, amit valóban szakértők, vagy érintettek fogalmaznak meg. Személyiségfejlesztés e-képzésünk tutora Kiss Anna, aki klinikai szakpszichológus és gyógypedagógus végzettséggel és munkatapasztalattal rendelkezik.

Ahogyan ő is elmondja magáról, 2016 óta dolgozik a Nyírő Gyula OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központban, valamit a Pszichoház Pszichoterápiás Magánrendelőben. Főként egyéni konzultációs folyamatokat vezet felnőtteknek. Emellett azonban fontosnak tartja a kutatási és oktatási feladatok ellátását is. Munkája során a folyamatos képzést, ismeretbővítést és a saját önismereti munkáját is kiemelten kezeli. Fontosnak tartja az emberek mentális egészségének javítását és a pszichológiai tudatosság növelését, melyet ezzel a tananyaggal is támogatni szeretne.Miről lesz szó a képzés során?

Ha a képzés bemutatóját végigolvasod, akkor részletesebben is kifejtjük, miről is lesz szó pontosan, milyen témákról tudhatsz meg többet. Szinte közhelyként felmerülő, mégis az egyik leggyakoribb címszó a mentális problémák között a stresszkezelés, amiről több szempontból is szó lesz. A gyakran munkahelyekhez, intézményekhez, napi tevékenységekhez kapcsolódó stressz mellett a kiégés, az önértékelés és önegyüttérzés, a halogatás és a motiváció kérdéskörei is gazdagíthatják a tudásodat, segíthetnek szembenézni a problémáiddal.Rengeteg élethelyzetben hasznos támasz lehet

Szülőként, leendő szülőként, vezetőként, oktatóként, vagy szociálisan érzékeny emberként szemlélve is rengeteg olyan téma merül fel, ami hozzátehet a szakmai kvalitásaidhoz, emberi kapcsolataidhoz. A kötődés, a trauma, a gyász, a korai maladaptív sémák, kommunikáció és személyiségelméletek is terítéken lesznek. Gyakori kifogásként felmerül a szakemberekkel szemben, hogy nehéz közülük választani. Szerencsére a személyiségfejlesztés kurzuson külön leckében foglalkozunk azzal is, hogyan érdemes szakembert választani.


Várunk szeretettel a teljes mértékben online képzésünkre, bármikor elkezdheted és a saját ütemedben haladhatsz!