Lecsúsztál az egyetemi, főiskolai felvételiről?

2021-02-09
Semmi pánik, végezz el egy rövidebb képzést, ha van kedved!

Ha jelentkeztél idén felsőoktatási intézménybe, vagy mesterszakra és valamiért még sem tudsz, akarsz elindulni a félévben annak ellenére, hogy szerettél volna, gondolkodj új perspektívákban is. Most összeszedjük azokat a szakokat és továbbképzéseket, amiket sokkal rövidebb idő alatt is elvégezhetsz, mint egy egyetemi képzést, és jó alapja lehet a továbblépésednek.

Akár újrapróbálkozol a felvételivel, akár nem, mindenképp találj magadnak olyan tanulási lehetőséget, ami gyakorlati tudást és frissítő élményeket nyújt számodra! Búslakodásra semmi ok, hiszen az is lehet, hogy egy rövidebb képzésben rádöbbensz, hogy valójában nem is az igazi elképzeléseidet követted eddig, vagy épp teljes bizonyossággal és még több tudással vágsz majd bele a kitűzött célod elérésébe. Akár a munkahelyi, akár a továbbtanulási ambíciók hajtanak, nézz körül az oldalunkon, ahol nívós oktatók és akár teljesen otthonról végezhető kurzusok is szeretettel várják a jelentkezésed.

Marketing és fotózás

A legnépszerűbb szakok közé és nemzetközi szinten is a legkeresettebb munkakörök közé tartoznak a marketinges, azon belül is kis és középvállalkozások marketingjével foglalkozó képzések. A gyakorlati marketing és azon belül az online marketing annyira sokrétű szakma, hogy már a legelején érdemes tájékozódnod a szakirányokról, hiszen mire befejezel egy képzést, máris lemaradsz tíz új trendről. A közösségi média, a reklám, a stratégiai szemlélet, a vizuális és tartalmi marketing, weboldalak mind-mind összefonódnak manapság.

Akár az informatikai része, akár a vizuális tartalom, a fotózás, a szövegírás, a videózás, vagy a multinacionális cégek érdekelnek, mindenképp ismerned kell egy-két összefüggést a dolgok között. Bármelyik oldalról közelíted is meg tehát, kilyukadhatsz ugyanott, ahol tervezted, csak még több tapasztalattal a kezedben. Ez pedig, valljuk be, sosem lehet hátrány. E-képzés keretein belül végezheted nálunk a marketing a gyakorlatban, az írásbeli kommunikáció az online világban, vagy például a részben kapcsolódó emberi erőforrás menedzsmentet.

Egészségügy, természetgyógyászat

Szintén keresett és Európa-szerte magas megbecsülésnek örvendő szakma az orvosi és egészségügyi vonal, melynek alapjait, egyes szegmenseit nálunk is elsajátíthatod. Ha a természetgyógyászat érdekel legjobban, érdemes az alapokkal kezdened az egészségügyi alapmodul E-képzés elvégzésével. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a mérnöki területtel összevont egészségmegőrzéssel, ökológiailag előremutató kezdeményezésekkel foglalkozó vállalkozások. Ha ilyesmibe vágnád a fejszéd, érdemes előbb és persze utóbb is egy-két szakavatott embertől tanulnod, informálódnod.

Gyakorlati ismeretek az élet színhelyeiről

Szintén az otthonod kényelméből tanulhatsz rajtunk keresztül az asszisztensi, recepciós munkakörökről, melyek rengeteg állás kapcsán előnyhöz juttathatnak téged. Az adminisztratív, vagy ügyfél kommunikációval foglalkozó munkakörök tárháza széles, és az alapvető informatikai felkészültség is plusz pontot jelent még egy diákmunka esetében is.

Az „amit minden munkavállalónak tudnia kell” kurzus szintén gyakorlatias és átfogó. És ne feledkezzünk meg a „háztartásvezetés és gazdálkodás” képzésről sem, ami bárkinek egy magasabb életszínvonalat, tudatosabb életformát biztosíthat.

Te mire használod az időd? Úgy érzed, helye van a tanulásnak is? Vágj bele, otthonról és pörgesd fel az agysejtjeid! Jó szórakozást és sok sikert kívánunk hozzá!