Fedezd fel a személyiséged rejtett aspektusait kézírásodban

2022-03-01
Az emberi személyiség végtelenül komplex. Sok félre módon ismerhetjük meg, egyik módja a grafológia is. Nézzük is, mit érdemes tudni erről az írásszakértési ágról.

Az emberi személyiség végtelenül komplex. Talán ez magyarázza meg azt is, hogy egyes esetekben még egy élet sem elég ahhoz, hogy megismerjük teljesen egy adott személyt az életünkben. Ennek ellenére ma már rengeteg terület foglalkozik a személyiségek elemzésével, többek között a grafológia is. Nézzük is, mit érdemes tudni erről az írásszakértési ágról. 


Mi az a grafológia?

A grafológia egy olyan elemzési módszer, aminek a keretein belül az íráskép alapján következtetnek a szakemberek egy embernek a személyiségére. Ennek megfelelően egy grafológiai tanácsadás általában abból áll, hogy egy minimum 15 soros papírra vetett kézírást elemez a grafológus, és ez alapján személyiség leírást készít.

A grafológia azt vizsgálja, hogy úgymond a normál íráshoz - amit még gyerekként az iskolában tanultál - képest miben különbözik az írásképünk. Hiszen mindenkinek eltér valamilyen formában az írásképe a tanult írástól, és ezen különbségek alapján lehet következtetni az ember a tulajdonságaira.


Mely területeken alkalmazzák a grafológiát?


Önismereti grafológia

A grafológia meg tudja mutatni nekünk azon tulajdonságainkat is, amivel eddig egyáltalán nem voltunk tisztában. Ez a fajta tudás segíthet a jellem fejlődésünkben. Hiszen, ha tudatosulnak bennünk azok a tulajdonságok, amik problémákat okoznak az életünkben, megvan a lehetőségünk rá hogy javítsunk rajtuk.Jellemváltozások dokumentálása

Nem titok, hogy az ember az évek során rengeteget változhat. Ha különböző korokan íródott írásképeket hasonlítunk össze egymással, az is felfedezhető, hogy milyen szempontból változtunk. Ezáltal egy grafológiai elemzés rámutat arra, hogy milyen jellemfejlődésen mentünk keresztül Klinikai grafológia

Maga pszichológia is alkalmazza ezt a módszert legfőképpen olyan mentális betegeknél, akik nem akarnak szembenézni a tüneteikkel. Mivel a megnyílás az első lépése a diagnózisnak ezért a pszichológusok ilyen esetben a grafológia módszereihez nyúlnak. Ugyanis a betegek sokkal könnyebben megnyílnak az orvosoknak az írásképükön keresztül, mint szóban.Párkapcsolati grafológia

Az embereknek sokszor nehezükre esik meglátni a hibákat a társaskapcsolataikban. Ilyenkor remek segítség lehet a szakember számára a grafológia. Ennek az az oka, hogy az íráskép nemcsak egy önálló személy tulajdonságait tudja feltárni, hanem azt is, hogy két emberben mik a közös, és mik az eltérő tulajdonságok.

Emellett azt is megvilágítja, hogy a kapcsolatban lévő emberek tulajdonságai közül melyek vannak harmóniában egymással, és mely tulajdonságok összeférhetetlenek. Ez alapján a terapeuta tanácsokkal tudja ellátni a feleket, ezért a grafológia módszereit párkapcsolati terápiák kereteiben is használják.Munkahelyi grafológia

Az íráskép elemzését mindkét oldal sikerrel tudja használni. Egyrészt a munkát keresők is meg tudják állapítani, hogy milyen munkakörök illenek a készségeikhez. Másrészt a munkáltató is kikérheti grafológus véleményét arról, hogy a jelentkezők közül ki a legalkalmasabbak a pozíció betöltésére. A te érdeklődésedet is felkeltette a grafológia? Ez esetben jelentkezz E-képzésünkre. Amennyiben más területek is érdekelnének téged, a Pallas70 oldalán több olyan kurzust találsz, amik online platformon folynak. Válogathatsz az időpontokhoz kötött online képzéseink, és az ilyen szempontból kötetlen  E-képzéseink között is.

Az online képzés keretein belül valós időben folyik az oktatás, így élőben is felteheted a kérdéseidet a tanároknak. Az E-képzés pedig több szabadságot nyújt, hiszen a saját tempódban haladhatsz az anyaggal. Nézz körül képzéseink között, és válts karriert a Pallas70 segítségével!