pénztárgép

Kérdés

Tisztetl szakértő ! Fodrász ,pilanatnyilag nyudtát és bevételi bizonylatot és kp szla-t használ,elegendő-e ez vagy neki is pénztárgépet kell használni és újfajta pénztárgépet kell beszereni-e? Köszönettel :

Válasz

A számla, egyszerűsített számla és nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint a nyugta adását biztosító pénztárgép és taxaméter alkalmazásáról szóló 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet 1. sz. melléklete I. részének c) pontja alapján csak pénztárgéppel, vagy taxaméterrel tehetnek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló 4/1997. (I. 22.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletében szereplő üzletek.
A szolgáltatások körében a hivatkozott jogszabály mellékletében nevesített szolgáltató tevékenységen kívüli más szolgáltató tevékenységekhez nem kötődik kötelező pénztárgéphasználat, ezért azok az adóalanyok, akik az üzlethelyiségben kizárólag olyan tevékenységet végeznek, amelyek nem szerepelnek a rendelet mellékletében felsorolt szolgáltatások között, nem kötelesek az üzletükben pénztárgépet üzemeltetni.
Ez alapján például nem kell gépi nyugtát adnia egyebek mellett a fodrásznak, kozmetikusnak, a manikűr, pedikűr, stb. tevékenységet végzőknek.