NAV: erre figyeljenek a trafikosok

Azoknak a gazdálkodóknak, akik koncessziós szerződésükben vállalták, hogy a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet 2013. július 1-jétől megkezdik, ajánlott legkésőbb 2013. május 31-éig benyújtaniuk a vámhatósági engedély iránti kérelmet - figyelmeztet az adóhatóság.

2013. július elseje után kizárólag vámhatósági engedéllyel lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni, a koncessziós szerződés megkötése ehhez nem elegendő. A törvény a vámhatósági engedélyezési eljárás lefolytatására 30 napot biztosít a kérelem benyújtásától számítva.
Az aláírt koncessziós szerződésekhez képest egyelőre kevés kérelem érkezett a vámhatósághoz, a határidőhöz közeledve azonban várhatóan megnő a kérelmek száma. Akik a koncessziós szerződésükben vállalták, hogy a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet 2013. július 1-jén megkezdik, azoknak a vámhatósági engedély iránti kérelmet legkésőbb 2013. május 31-éig ajánlott benyújtaniuk, tekintettel a kérelmek várhatóan magas számára és az engedélyezési eljárásra biztosított ügyintézési határidőre. Az adóhatóság kéri továbbá, hogy a kérelmezők lehetőség szerint használják a NAV honlapján közzétett kérelemnyomtatványt, és csatolják az előírt mellékleteket.
Pest, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több helyszínnel bővült a vámhatósági engedély iránti kérelmet befogadó vám- és pénzügyőri igazgatóságok elérhetősége, listájuk az adóhatóság honlapján megtalálható.
(http://www.nav.gov.hu/nav/trafik/kozerdeku_informaciok/nyomtatvanyok )