Megkezdi nyári ellenőrzéssorozatát az adóhatóság

Megkezdi nyári ellenőrzéssorozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.  Idegenforgalmi és turisztikai célpontok, strandok, vendéglátóegységek, kempingek, fesztiválok, vásárok számíthatnak fokozott ellenőrzésre 2011.06.27. és augusztus 28. között- közölte a főigazgatóság az MTI-vel.
Az ellenőrzések során a számla-, és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a forgalmazott árucikkek eredetét, a jövedéki termék forgalmazására vonatkozó szabályok betartását, valamint azok adózott voltát (adójegy illetve zárjegy megléte), és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják kiemelten.
Az adóhatóság emellett a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatban az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélések miatt jelentős hangsúlyt fektet a pénztárgépek szabályos működtetésének ellenőrzésére, valamint az adózók által használt számítógépes szoftverek vizsgálatára is.

A nyári ellenőrzéssorozatban a NAV Közép-magyarországi regionális adóügyi, vámügyi, illetve bevetési munkatársai mellett részt vesznek a fővárosi és Pest megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is - olvasható a közleményben.