Eddig 6 millió Erzsébet-utalványt állítottak elő

A béren kívüli juttatások új elemeként megjelent, az állam által támogatott Erzsébet-utalvány gyártása december 21. óta folyik, és eddig mintegy 6 milliót állítottak elő.
Az utalványokat 300, 400, 500, 600, 1000 forintos címletekben gyártják, és számos biztonsági elemmel, köztük fémszállal látják el. A papíralapú utalvány kötelező tartalmi eleme a vonalkód is, az "Erzsébet-utalvány" elnevezés, a kibocsátó neve és elérhetősége, a beváltási érték forintban kifejezve, az utalvány felhasználhatóságának köre, a lejáratának időpontja.
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kizárólagos jogosultságot kapott az új, Erzsébet-program keretében kibocsátott, étkezési célra felhasználható Erzsébet-utalvány forgalmazására.
Az Erzsébet-utalványt ebben az évben meleg étel vásárlására is el lehet költeni.
Egyelőre papíralapú, de már 2012-ben megjelenik elektronikus, azaz plasztikkártya változata is. A kettő párhuzamosan és választhatóan áll majd a felhasználók rendelkezésére, azaz mindvégig vegyes rendszer lesz.
Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható. Az Erzsébet-program a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és annak egyszemélyes tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meglévő erőforrásait felhasználva valósul meg.