bizományi értékesítésre átvett árú , a 12 65 és 12A60 bevallásban

Kérdés

T Címzett! A kérésem az, hogy a bizományi értékesítésre átvett árú értékét mikor kell szerepeltetni a 1265 és 12A60-as bevallásban.Az árú átvétele 2012.10 hó. Valamint a könyvelésben hogyan kell nyilvántartásba helyezni. A NAV-nál nem tudtak segiteni. A segítséget előre is megköszönöm üdv Vida Iatvánné

Válasz

Közösségen belüli termékbeszerzésnek minősül, az áfa tv. 22.§ (1)  szerint a termék Közösségen belüli ellenérték fejében teljesített beszerzése  az is, ha az adóalany a vállalkozása tulajdonában tartott termékét továbbítja, vagy bizományba átvett terméket továbbít belföldre vállalkozásának szükségleteire, amelyet a Közösség más tagállamában termel ki, állít elő, munkál meg, vásárol, illetőleg szerez be - a 19. § értelmében - ott, vagy importál oda, és a terméket ebből a tagállamból maga vagy - javára - más adja fel küldeményként vagy fuvarozza el.
A Közösség más tagállamából történt beszerzések után az adófizetési kötelezettség a teljesítés napját magába foglaló hónapot követő hónap 15. napján keletkezik, kivéve, ha a teljesítésről szóló bizonylat kiállítása hamarabb történik. Ez utóbbi esetben az adófizetési kötelezettség a bizonylat kibocsátásának a napján keletkezik.