Mérlegképes továbbképzés folyamata

A kötelező továbbképzésén való részvétel menete

Mérlegképes továbbképzésünk tantermi és e-learning formában is elvégezhető.

1. lépés:

Válassza ki, hogy hagyományos tantermi vagy e-learning képzési formában szeretné a továbbképzést teljesíteni.

Tantermi oktatás választása esetén:

2. lépés: Válasszon helyszínt és időpontot.
3. lépés: A jelentkezem gombra kattintva töltse ki a honlapon található jelentkezési lapot. A jelentkezésről e-mail visszajelzést küldünk az Ön által megadott e-mail címre a jelentkezést követően. (Amennyiben nem érkezik visszaigazoló e-mail, kérjük, keresse kollégánkat.)
4. lépés: Megküldjük a megadott számlázási névre szóló díjbekérőt az Ön által megadott e-mail címre. Kérjük, hogy a díjbekérőn megadott határidőig a képzési díjat átutalással befizetni szíveskedjen. Átutalással történő fizetési mód választásánál is – akadályoztatás esetén – módosítható a választott időpont. (Szükség esetén, pontos összeggel helyszíni készpénzfizetés lehetséges.)
5. lépés: A befizetés bankszámlánkra történő beérkezéséről e-mail-en értesítést küldünk. A beérkezett befizetésről a számlát e-mailben küldjük.

A tantermi képzésre kérjük, a következőket hozza magával:

 • A képzési díj befizetésének igazolását.
 • Személyi igazolványt
 • Amennyiben Pénzügyminisztériumi regisztrációval rendelkezik, a regisztrációs igazolványát
 • A mérlegképes továbbképzés elvégzéséről a Pénzügyminisztérium felé a jelentési kötelezettségünket a jogszabály által megadott határidőig teljesítjük.
 • Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a csoportokat megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk. A csoportokba sorolás a jelentkezés és a képzési díj beérkezésének sorrendjében történik.

E-learning oktatás választása esetén:

2. lépés: Fiók nyitása/Bejelentkezés (attól függően, hogy visszatérő, vagy új hallgató)
3. lépés: A megvásárolható E-learning programok oldalán kattintással kiválasztja azokat a mezőket, amelyek az Ön számára szükséges kreditpontokat mutatják. Kínálatunkban olyan képzési programok is megtalálhatóak, amelyek egyszeri megtekintésével egyszerre több szakmában is megszerezheti a feltüntetett kreditpontokat. Kattintson az összes megszerezni kívánt kreditpont mezőjére, így kiválasztva azokat.
4. lépés: Amikor végzett a kreditpontok kiválasztásával, a "Kész vagyok, megrendelem" gombra kattintva jut a kosár oldalra, ahol megrendelését leadhatja.
5. lépés: A "kosár" oldalon kell megadnia számlázási címére, kapcsolattartásra és a később kiállítandó kreditpont-igazolására vonatkozó adatokat is. Különösen fontos, hogy nevét személyi igazolványának megfelelően adja meg, mert a kreditpont-igazoláson az itt megadott név fog szerepelni! Szintén itt kell megadnia a kiválasztott szakma és szakterület által kívánt egyéb (regisztrációs szám, ill. nyilvántartási szám) adatait.
Bankkártyás vagy utalásos fizetési módok közül választhat.
6. lépés: Az adatok megadása után a "Megvásárlás" gombra kattintással rendelheti meg a képzést, melyet követően visszaigazoló e-mailt küldünk
7. lépés: Utalásos fizetési mód kiválasztása esetén megküldjük díjbekérőnket az Ön által megadott e-mail címre. Utaláskor hivatkozzon a díjbekérő sorszámára. Az összeg beérkezése után, a tranzakció kézi feldolgozását követően adjuk meg hozzáférését a megvásárolt képzéshez.
Bankkártyás fizetési mód választása esetén (sikeres fizetést követően) hozzáférését - megrendelésének technikai ellenőrzése után - legkésőbb a következő munkanapon adja meg kollégánk.
A hozzáférés megadásáról mindkét fizetési mód esetén automatikus e-mailt küld rendszerünk. A számlát elektronikus úton juttatjuk el.
8. lépés: Ön belép honlapunkon keresztül és a videókat a szabályoknak megfelelően megtekinti.
9. lépés: Az összes lecke teljesítését követően igazolását a "Pallas fiók nyitólap” > "Fiók kezelése" felirat alatt, azon belül az "Kreditpontos igazolásaim »" menüpontokon keresztül töltheti le a megfelelő év kiválasztása után.
10. lépés: A leckékhez hozzáférése továbbra is biztosított lesz 8 éven át (a hozzáférés kezdetétől számítva), de kreditpont igazolás csak a képzési program érvényességi idején belül állítható ki.

A jogalkotó elvárása a továbbképzés során a részvétel ellenőrzése.

 • E-learning rendszerünkben az ellenőrzés minden lecke megtekintése közben, véletlenszerűen megjelenő, részvételt ellenőrző gombra való kattintással valósul meg.
 • A gomb megjelenését követő 60 mp-en belül van lehetősége a részvétel jelzésére.
 • Amennyiben ez nem történik meg, az adott leckét újra meg kell tekintenie.

A továbbképzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges, kreditpontokra vonatkozó szabályozás a mérlegképes könyvelők esetében itt, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők estében itt olvasható.

A választott továbbképzés elvégzéséről a regisztrált mérlegképes könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők lejelentését a Pénzügyminisztérium felé a képző végzi.

Miért válassza a Pallas 70 Oktatási Kft. mérlegképes továbbképzését?

A mérlegképes továbbképzés tanfolyam keretében nyújtott szolgáltatások részletezése

A Pallas 70 Oktatási Kft. 10 éve végez sikeres képzési tevékenységet a pénzügyi-számviteli szakmákban. Intézményünk kedvező feltételekkel kínálja magas színvonalú mérlegképes továbbképzés szolgáltatását a regisztrált mérlegképes könyvelők részére.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően a regisztrált mérlegképes könyvelők 2024. január 1. és 2024. december 31. között tehetnek eleget továbbképzési kötelezettségüknek.

A Pallas 70 Oktatási Kft. kínálata a mérlegképes továbbképzés résztvevői számára:

 • A Pénzügyminisztérium által akkreditált programok 2 napos képzésben (2x8 kreditpont)
 • Az előadások PowerPoint anyagát elektronikus formában minden résztvevő megkapja
 • A továbbképzési igazolást a képzés lebonyolítást követő 10 munkanapon belül juttatjuk el a mérlegképes továbbképzés résztvevőinek
 • On-line jelentkezés
 • Jól megközelíthető helyszíneken tartjuk mérlegképes továbbképzéseinket
 • Oktatóink a gyakorlati életben dolgozó, elismert szakemberek
 • Mérlegképes továbbképzés szervezésében nagy gyakorlattal rendelkező oktatásszervezők
 • A 2024-es továbbképzési időszak 2024. december 31-ig tart, ezen belül számos időpontot kínálunk
 • Cégek számára kihelyezett mérlegképes továbbképzést tartunk. Kérjen árajánlatot a mktovabbkepzes@pallas70.hu e-mail címen.

További információért kérjük, forduljon a Pallas 70 Oktatási Kft. munkatársaihoz, akik készséggel állnak rendelkezésére.

* * *

Mérlegképes könyvelő továbbképzés

Modern korunk markáns jellemzője a folyamatos változás és verseny. A gazdasági élet viszonyainak és szereplőinek állandó mozgása rákényszeríti a jogszabályalkotókat, e változások követésére, szabályozására. A folyamatosan változó környezet és körülmények követése a mérlegképes továbbképzés színvonalas végrehajtásával valósul meg a leghatékonyabban.

Az új ismeretek megszerzése, a könyvelők kötelező továbbképzése nem csak jogszabályi követelmény, hanem elemi szakmai kényszer. Ha a mérlegképes könyvelő továbbképzés során a könyvelők nem tartanak lépést a változásokkal, lemaradnak, ismereteik hiányosak, bizonytalanok lesznek. Emiatt a vállalkozások, gazdálkodó szervezetek vezetői is bizonytalanok lesznek a rájuk háruló feladatok elvégzése során, hiszen nem kapják meg azt a számviteli támogatást, mely nélkül döntéseik a gazdasági jogszabályi előírásoknak nem feltétlenül felelnek meg. A könyvelők kötelező továbbképzése ezért kiemelten fontos, ennek színvonalas végrehajtása érdeke a könyvelőknek és érdeke a gazdasági döntéshozóknak, cégvezetőknek. A könyvelők kötelező továbbképzése elmaradásának, vagy színvonaltalan végrehajtásának súlyos gazdasági és jogi következményei lehetnek.
A regisztrált mérlegképes könyvelőknek tudásukat, szakmai ismereteiket rendszeresen meg kell újítaniuk a 93/2002. (V.5.) Korm. rendelet 10. §-a szerint. Ennek a kötelezettségüknek a Pénzügyminisztérium mérlegképes könyvelő továbbképzés pályázatán elnyert akkreditációval rendelkező felnőttképzési intézmények szervezésében lebonyolított mérlegképes továbbképzés tanfolyam elvégzésével tehetnek eleget.

A regisztrált mérlegképes könyvelők továbbképzése tehát kiemelt fontosságú a számviteli szolgáltatást nyújtók és az azt igénybe vevők számára.
Mérlegképes könyvelő továbbképzés című tanfolyamunk előkészítése, szervezése és szakmai tartalma több mint 10 éves képzési tapasztalatunkra épül. A könyvelők továbbképzése számunkra olyan feladat, amelynek teljesítése során a jogszabályi követelmények maradéktalan betartása mellett a képzést a gyakorlati hasznosság elsődlegessége jellemzi. A mérlegképes továbbképzés a Pallas 70-nél tehát a kötelező feladat végrehajtás mellett a szakmai gyakorlati hasznosságot jelenti.

A 2000. évi C. törvény 152. §-ának (1) bekezdése, valamint a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásba vételéről szóló 93/2002. (V.5.) Korm. rendelet által megfogalmazottak szerint a mérlegképes könyvelő továbbképzés kötelezően teljesítendő és annak szakmai tartalma minden évben a Pénzügyminisztérium által kiadott tematika alapján egyen szilárdságú. Ez azonban csak részben igaz. A Pénzügyminisztérium tematika a kereteit adja meg a továbbképzésnek, ami nagyon fontos, de az eddigi oktatásban eltöltött tapasztalatai alapján mindenki a saját példáján keresztül tudja, a követelmények egységesítése nem biztosítéka az egységesen magas színvonalú, konkrétan megvalósuló oktatásnak. A Pallas 70, a könyvelők továbbképzése során a gyakorlati hasznosíthatóságot kínálja a könyvelők számára.