Tanulás az otthonod melegéből – 4 verhetetlen előny, amitől te is online akarsz majd tanulni

2021-09-16
Ebben a cikkben elolvashatod, hogy miért érdemes az online oktatás mellett dönteni.

Sokan a mai napig szkeptikusak az online oktatással kapcsolatban, ami érthető. Hiszen a legtöbben még nem is tudjuk, hogy milyen az online oktatás a gyakorlatban, így a kételyek érthetőek. Ennek ellenére rengeteg előnye van ennek a formának is. Ebben a cikkben pedig elolvashatod, hogy pontosan miért érdemes az online oktatás mellett dönteni.


Nem köt helyhez

A tantermi oktatás egyik legnagyobb hátránya, hogy egy helyhez köti a tanulókat. Emiatt esetenként akár több órát is kell utaznia a diákoknak, hogy részt vehessenek az órákon. Ez napi szinten rengeteg elpazarolt órát szülhet, amit egyes tanulók munka vagy család miatt nem engedhetnek meg maguknak.

Az online oktatással ez a korlát megszűnik, hiszen lehetővé teszi a diákok számára, hogy bárhonnan részt vehessenek az órákon. Ezenkívül lehetővé teszi az iskolák számára, hogy kiterjedtebb diákhálózatot érjenek el, ugyanis az online oktatást nem befolyásolják a földrajzi határok.

Ráadásul az online előadások rögzíthetők, archiválhatók és megoszthatók későbbi felhasználás céljából. Ez lehetővé teszi a diákok számára, hogy kényelmesen hozzáférjenek a tananyaghoz, ha esetleg nem voltak ott az órákon.


Az online oktatás időbeosztási készségeket taníthat a diákoknak

Mivel az online képzési programon belül nincsenek időhöz kötött osztálytermi órák, a hallgatók rugalmasan készíthetik el saját ütemtervüket. Így a diákok felelőssége, hogy időben elvégezzék a feladatokat és előre tervezzenek. Ennek az eredménye, hogy a tanulás folyamata alatt már elsajátíthatnak a hallgatók egy nagyon fontos készséget: az idő beosztását.

Hiszen a munka, a család és az iskolával járó kötelességek elintézése közben könnyen ki lehet csúszni a határidőkből. Ezért a munkaadók elvárják, hogy hatékonyan gazdálkodjunk az idővel. Ugyanis ahogy azt tudjuk, senki nem fogja ellenőrizni nap közben, hogy állunk a ránk bízott projekttel. Teljesen ránk van bízva az, hogy hogyan gazdálkodunk az időnkkel. Ezért, ha a tanuló már elsajátította az online oktatás alatt az idő beosztásának a készségét, akkor egy plusz előnnyel indulhat a munka világában.Olyan módon tanulhatsz, ahogyan csak szeretnél

Minden diáknak más a tanulási stílusa. Vannak diákok, akik vizuálisan tanulnak, míg vannak, akik inkább hallás után tanulnak. Hasonlóképpen, néhány diák jól boldogul az osztályteremben, ugyanakkor más diákok önálló tanulók, akiknek a nagy csoportok elvonják a figyelmüket. Az online tanulási rendszer a lehetőségek és források széles skálájával sokféleképpen személyre szabható.

Annyi idő áll a rendelkezésedre a tananyag elsajátításához, amennyit csak szeretnél. Emellett saját magad alakíthatod ki, hogy milyen módon szeretnéd megtanulni a tananyagot. Ez a legjobb módja annak, hogy tökéletes tanulási környezetet hozz létre magadnak, amely minden igényednek megfelel.Sokkal kevesebb órát kell kihagynod

A tantermi oktatás során egy bármikor becsúszó lebetegedés is rengeteg lemaradást tud okozni. Ez a veszély az online oktatásnál nem áll fent, hiszen olyan tempóban tudsz tanulni, ahogyan csak szeretnél és a legtöbb esetben később is vissza tudod nézni az órákat. Így nem kell félned attól, hogy egy közbejövő teendő vagy nehézség miatt lemaradsz az anyaggal, és nem fogod tudni letenni a vizsgáidat.


Esetleg nekifutnál az online tanulásnak? Nyugodtan nézz szét a Pallas70 online tanfolyamai között, amelyek között találsz interaktív, kötött időpontokban megtartott tanórás online képzéseket, és teljesen rugalmas E-képzéseket. Amennyiben belevágnál az online tanulásba, válogass tanfolyamaink közül, és sajátítsd el online az álom szakmádat!