Az E-képzés előnyei

2020-10-13
Egy kis összefoglaló az online képzések előnyeiről.


Miért tanuljunk E-képzésen?Összefoglaló az online képzések előnyeiről


Ha a kérdést első ránézésre akarjuk megválaszolni, talán mindenkinek eszébe jut egy-két pozitív szempont az online, E-képzésekről, divatos szóval élve: e-learningről. De ha igazán részletesen körbejárjuk a kérdést, mint ahogyan azt mi napról napra tesszük, akkor érdemesnek tűnik egy összefoglaló elkészítése, melyben a legkülönfélébb előnyöket vesszük sorra.


Komoly döntés, és felelősségteljes vállalkozás egy új ismeretanyagot, egy időt, energiát, koncentrációt igénylő újszerű feladat beépítése az életünkbe. Internetkapcsolat szinte már mindenkinél van otthon, a kihívás nem is feltétlenül ebben mutatkozik meg. Sokkal inkább az a kérdés, hogy milyen hozzáállás, milyen erős kíváncsiság és tudásszomj lapul meg a tanulni vágyókban, akik egyre gyakrabban ezt a képzési formát választják.


A saját ütemed, a saját időbeosztásod


Az egyik legszembetűnőbb különbség a tantermi, oktatáshoz képest, hogy az online képzések „helyszíne” a világháló, azon belül is egy hozzáférési pont, ahonnan a saját, kiválasztott tananyagot elérhetjük lényegében bárhol és bármikor. Óriási szabadságnak tűnhet ez, és természetesen bizonyos szintig az is! Mégis szem előtt kell tartani, hogy a legtöbbeknek mégis a hajnali, vagy esti órák állnak rendelkezésre a plusz feladatokra, hobbikra.


Emellett a hétvége is gyakran felmerülhet, mint lehetséges tanulási idősáv, itt azonban mindenképp óvatosságra intjük azokat, akik már előre tudják, hogy hullafáradtan, a háztartási munkák, a család és a nélkülözhetetlen pihenés rovására nem érdemes túlvállalni magunkat. Sokkal inkább olyan időszakokat érdemes számba venni, mikor nyugodtan, koncentráltan tudunk 2-3 órát egy dologgal eltölteni.


A saját ritmus arra is vonatkozik, hogy nem kell attól félni, hogy lemaradunk valamiről, nem tudunk jegyzetelni.


Segítünk neked!

Itt nem kell attól félni, hogy a távolság miatt nem tudod az egyéb, tananyaghoz kapcsolódó, vagy személyes problémákkal kapcsolatos kérdéseidet feltenni, hiszen levelezhetsz a tutor tanárral, vagy oktatásszervezőnk válaszát is kérheted a képzéssel kapcsolatos témakörökben!


Az idő pénz?! Örök igazság!


Ha végiggondolod, hogy bejárással, utazással, tömegközlekedéssel, lépcsőzéssel mennyi időd megy el egy hagyományos képzésen, akkor értékelni fogod, hogy itt nincs megkötés a helyszínre vonatkozólag, elég, ha találsz egy nyugalmas sarkot az otthonodban. Ha akadályozott vagy a mozgásban, vagy ha a munkád miatt nem jöhetnek szóba a munkaidőben tartott továbbképzések, akkor mindenképp érdemes elgondolkodnod ezen!


Pénzt takaríthatsz meg a benzinen, vonatjegyeken, vagy épp a büfé árain, ha otthonod kényelméből élvezed a tudásszerzés örömeit. Ahogy mondtuk, az ismétlés, a korrepetálás, a tankönyvek megvásárlása szintén nem okoz anyagi többletet a költségvetésedben, így sok esetben pénzt is spórolhatsz egy nappali képzés költségeihez képest. Tableten, okostelefonon, és bármilyen számítógépen is tanulhatsz, nem kell vagyonokat költened egy profi irodai berendezésre ahhoz, hogy elérd a tudásanyagot!


Szerezz gyakorlati tudást!


Mi a gyakorlati tudás átadására koncentrálunk modern nyelvezetű, szórakoztatóbb, közérthetőbb anyagainkkal. Az a cél, hogy a tudást a való életben is hasznosítani tudd, és ne egy elméleti halmaz keringjen a fejedben a képzés végén, amit pillanatokon belül elfelejtesz.


Ha köznapi példákon és humoros szemléltetésen keresztül veszed magadhoz az új információkat, lesz mihez kapcsolni őket a meglévő ismereteid alapján, így sokkal hosszabb ideig, sokkal hatékonyabban megmaradnak, és készen állnak arra, hogy az élet, a munkakör, a vállalkozás kihívásaiban nagy sikerrel alkalmazni is tudd ezeket!