December 1. - Londoni rudak
20 dkg lisztet, 7 dkg cukrot és 2 tojás sárgáját tésztává gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, barackízzel megkenjük, és félig megsütjük. Ezalatt 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 15 dkg őrölt héjas mandulát, 20 dkg vaníliás cukrot adunk bele, rákenjük a tésztára, tetejére hámozott, hosszúkásra vágott mandulát hintünk és visszatesszük a sütőbe. Ha már megsült, közepes nagyságú rudakra vágjuk.
Tipp: dédmamám házilag készítette a vaníliás cukrot is. Ehhez porcukorra és vanília rúdra van szükség. A vanília rudat egyszerűen beleszúrjuk a cukorba, amitől vanília íze és illata lesz. (Ha kettévágva tesszük a vanília rudat a cukorba, akkor előtte kaparjuk ki belőle a magokat, különben „befeketíti” a cukrot.) Amikor nagyon fogy a cukor, akkor egyszerűen utántöltjük, felrázzuk és kész. A más édességek készítése után megmaradt „használt” rudakat is érdemes egy üvegben gyűjteni és e célra felhasználni később.