Hogyan működik az E-képzés?

2020-10-26
Milyen előnyökhöz juthatsz, ha beiratkozol egy E-képzésre?


Hogyan működik az E-képzés?


Feltett szándékunk, hogy elektronikus formában elérhető segédanyagainkkal rugalmas módon biztosítsuk azt a gyakorlati tudást, ami az iskolarendszerből, vagy a tantermi oktatásokról kimaradt. Nagy általánosságban elmondható, hogy az általános iskolás, felsőoktatási rendszerek képzéseiből gyakorta hiányzik az a mondanivaló, ami az elméleti tudást a munka világában is hasznosítható tudássá alakítja át.


Te hogy vagy ezzel? Gond nélkül ment az első önéletrajz megírása, nem merültek fel benned kérdések az állásinterjúzás fortélyaival kapcsolatban? Ha így van, akkor nagyon szerencsésnek mondhatod magad. És valószínűleg azt is tudod, hogy ez manapság már nélkülözhetetlen ahhoz, hogy érvényesülni tudj a munkaerőpiacon. Kommunikációs készségek mellett apró figyelmességek és tanulható taktikák, stratégiák határozzák meg azt, hogyan tudod a megszerzett tudást prezentálni, átültetni különböző területeken tevékenykedve.


Nem kell bejárnod, de nem is vagy egyedül!


Nincs szükség arra, hogy személyesen megjelenj egy adott osztályteremben, tanórán. A belépési információk segítségével, a regisztrációdat követően, elérhetővé válik számodra egy virtuális platform, ahol kedvedre látogathatod az elérhető tananyagokat.


A belépési infókat, az újdonságokat, hasznos tanácsokat az oktatásszervezőtől kapod meg e-mailben, és nincs más dolgod, mint első alkalommal részletesen elolvasni a leírásokat, instrukciókat, így garantáltan nem tévedsz majd el a felületen. A fiatalabb korosztály és az idősebbek is könnyen megtanulják ennek menetét, illetve kérdezni is lehet, ha bárhol elakadnál!


Saját tempó, saját időbeosztás


Természetesen ahhoz, hogy ezt a gyakorlati tudásanyagot elsajátítsd ugyanúgy rá kell szánni az időt, energiát, és átvenni a leckéket, akárcsak a tantermi oktatás esetén. A nagy különbség, hogy itt csakis te határozod meg a tanulási fázisok hosszát, sorrendjét. Bármikor megállíthatod, visszalapozhatsz, vagy újra átolvashatod a kérdéses részeket, és este, munka után, vagy hajnalban munka előtt is ugyanúgy hozzáférsz, mint ebédszünetben, vagy a villamoson utazva.


Ami nagy előny, az sokaknál kisebb hátrányt is jelenthet eleinte, méghozzá az időbeosztás szempontjából. Itt a magad ura vagy, ami a szabadságon felül némi önkontrollt és elszántságot is feltételez részedről. Hiszen itt senki nem fog a nyakadban loholni, vagy rád szólni, hogy tedd el a telefonodat, ne beszélgess a szomszédoddal, vagy épp írd meg a házit! Bár feltételezzük azt is, hogy aki önszántából belevág egy ilyen kihívásba, az tartja magát ahhoz, hogy végigviszi és profitál belőle!


A teszteken játékosan gyakorolhatsz


Mi megmutatjuk a helyes válaszokat, annyiszor nézed meg, ismétled, és kezded elölről, ahányszor csak szeretnéd. A legfontosabb, hogy te sajátítsd el az anyagokat, és hosszútávon is bevésődjenek a tanultak. A leckék végén ki kell tölteni a teszteket, hogy továbbléphess, és ezt is szabadon végezheted el, később is visszatérhetsz, hogy kicsit gyakorolj még.


Miben segíthet a tutorod?


Az E-képzésnél fórum áll rendelkezésre, hogy az adott témához feltehesd a kérdéseidet. Ezeket a tutor fogja megválaszolni, aki az adott terület szakértője és a tananyag szerzője is, és minden esetben tud neked segítséget nyújtani. Ilyenkor a többi tanuló kérdéseit és a válaszokat is megtekintheted, ezért lehet, hogy olyasmire is választ kapsz, ami eszedbe sem jutott, vagy épp megspórolod magadnak a kérdés felvetését, hiszen másoknál már megtalálod a választ is.


Mikor ér véget az E-képzés?


A gyakorlási folyamat, a tananyagok átolvasása, ismétlése, bevésése tetszőleges iramban zajlik. Technikailag akkor ér véget a tananyag, mikor befejezted az utolsó modulhoz tartozó tesztsort is. Ekkor a sikeres tesztelést követően megkapod a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt, amit szintén az oktatásszervező küldd meg e-mailben.


Jó tanulást kívánunk!