December 16. - Habcsókok: datolyás és kávés
2023-12-16
Mára egy klasszikus édesség receptjével készültünk, ráadásul kétféle ízben. Jó adventi készülődést!
Datolyacsók
Hozzávalók:
- 9 dkg cukor;
- 10 dkg datolya;
- 10 dkg mandula;
- 2 tojás fehérje.
Kilenc dkg cukrot, 10 dkg finomra vágott datolyát, 10 dkg hámozott és törött mandulát, 2 tojás fehérjéből vert kemény habjával összegyúrunk. Kikent, lisztezett tepsibe kávéskanállal kis halmokat rakunk és kisütjük.
***
Kávécsók
Hozzávalók:
- 3 db tojás fehérje;
- 12,5 dkg cukor;
- 12,5 dkg dió;
- 1 kávéskanál feketekávé.
A tojások keményre vert habjába teszünk 12,5 dkg porcukrot, majd 12,5 dkg darált diót. 1 kávéskanál erős feketekávét. Ezeket folytonos keverés közt keményre főzzük. Kikent, lisztezett tepsiben, kis halmokat formálva szárítjuk.
(Forrás: Móra Ferencné Szakácskönyve; Holnap Kiadó Budapest, 1996.)