Elromlott pénztárgép javítása

A NAV honlapján közzétette a nyilvántartásba vett pénztárgép- és taxaméter-szervizek listáját. Május 1-jétől csak a listán szereplő cégek végezhetnek szervízelési munkákat.
A pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet pénztárgépek, taxaméterek szervizelésére, a szervizek és műszerészek nyilvántartására vonatkozó rendelkezései 2013. március 20-án léptek hatályba.
Az adóhatóság tájékoztatója szerint a 2013. március 20. előtt kiadott szervizengedélyek, műszerészi igazolványok és plombanyomók 2013. április 30-án érvényüket vesztik függetlenül az érvényességi idejüktől. A 2013. március 20. előtt kiadott szervizengedély alapján kizárólag a rendeletnek meg nem felelő pénztárgép (hagyományos pénztárgép) szervizelhető, a szervizengedélyben meghatározott körben legfeljebb 2013. április 30-ig.
2013. május 1-jétől hagyományos pénztárgépet is csak a rendelet szerint nyilvántartásba vett szerviz érvényes műszerészi igazolvánnyal és plombanyomóval rendelkező műszerésze útján szervizelhet.
A rendeletnek megfelelő, új típusú pénztárgépet (amely alkalmas arra, hogy az adóhatósághoz online kapcsolattal bekössék) kizárólag a rendeletben foglaltak szerint nyilvántartásba vett szerviz, érvényes műszerész igazolvánnyal és plombanyomóval rendelkező műszerésze útján szervizelhet.
A NAV által nyilvántartásba vett szervizek listája itt érhető el