Változik a NAV fővárosi ügyfélfogadási rendje

Szeptembertől már szerdánként is a reggeli óráktól intézhetik adóügyeiket a fővárosi és Pest megyei adózók. Az ügyfélfogadási rend módosításával vélhetően csökken majd a várakozási idő a fővárosi ügyfélszolgálatokon.

Az ügyfélforgalom alakulásának folyamatos nyomon követéséből adódó tapasztalatok arra ösztönzik az állami adóhatóságot, hogy szeptembertől módosítsa a fővárosban működő központi ügyfélszolgálatainak és kirendeltségeinek nyitva tartási idejét.
A tapasztalatok szerint ugyanis Budapesten sokan szerda délelőtt keresik fel a NAV ügyfélszolgálatait, így előfordult, hogy ilyenkor hosszabb várakozási idővel kellett az adózóknak számolniuk, mint a hét többi napján. Ezért szeptembertől a fővárosi központi ügyfélszolgálatok és kirendeltségek szerdánként az eddigi tíz óra helyett negyed kilenctől nyitva tartanak. Kedden, csütörtökön és pénteken fél tizenkettőig tart a félfogadás, a többi napon este hatig várják az ügyfeleket. Az új ügyfélfogadási rend az alábbi:
 
Hétfő:              8.15 – 18.00
Kedd:              8.15 – 11.30
Szerda:            8.15 – 18.00
Csütörtök:       8.15 – 11.30
Péntek:            8.15 – 11.30
 
A félfogadás aktuális rendjéről, a központi ügyfélszolgálatok és a kirendeltség elérhetőségéről, valamint az ügyfélszolgálatokon intézhető ügyek köréről bővebb tájékoztatás a http.nav.gov.hu/nav/ugyfelszolg/regiok/kozepmagyarorszag/ugyfelszolgálatok elérési útvonalon található.