Szocho kedvezmény Start plusz kártya és egyéb esetekben

Azzal a kérdéssel fordultak szakértőnkhöz, hogy ha egy foglalkoztatott 9-es FEOR csoportba tartozik, és Start Plusz kártyával is rendelkezik, emellett részmunkaidős (heti 20 órás), akkor hogyan vehető igénybe a Szociális hozzájárulás kedvezmény?
A szakképzettséget nem igénylő kedvezmény érvényesítésénél nem feltétel a hónapközi munkakezdés de a start plusznál igen, így ha augusztus 15-én lépett munkaviszonyba, akkor egyébként is csak a szakképzettséget nem igénylő kedvezmény vehető csak igénybe? A mértéket pedig hogyan lehet arányosítani a részmunkaidő miatt?

Szakértőnk válasza:
Igen, ebben az esetben vagy a START Plusz kártya utáni kedvezmény vagy a szakképzett nem igénylő munkavállalás utáni kedvezmény vehető igénybe.
Az utóbbi esetben a (FEOR-08) 9. főcsoportjába tartozó foglalkozás szerinti munkakörben, adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyban természetes személyt akkor foglalkoztató kifizető, a munkaviszonyra tekintettel terhelő adóból adókedvezményt vehet igénybe.
Kedvezmény mértéke:  bruttó munkabér, de legfeljebb 100 ezer forint 14,5 százalék, azaz maximum 14.500. forint.
Részmunkaidős foglalkoztatásról is rendelkezik ez esetben a jogszabály.
Részmunkaidős foglalkoztatás esetén a 100 ezer forintnak a részmunkaidő és a teljes munkaidő arányában csökkentett része után illeti meg a munkáltatót.  Azaz ha teljes munkaidőben heti 40 órában kellene ellátni a feladatát, de csak 20 órában dolgozik, akkor 50.000. forintot lehet a kedvezménynél figyelembe venni.
A maximális kedvezmény ez esetben 7.250. forint havonta.
Fontos, hogy a kedvezmény nem érvényesíthető, ha a kifizető a foglalkoztatottat az adó-megállapítási időszak egy részében nem, vagy nem kizárólag szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatta.
START Plusz kártya esetén, a kártya érvényességi idején belül, de legfeljebb 2013. december 31-ig, az igénybe vehető kedvezmény
-   a foglalkoztatás első évében a munkáltatót a 27% szociális hozzájárulási adó helyett a bruttó munkabér 10%-ának megfelelő fizetési kötelezettség,
-    a foglalkoztatás második évében a bruttó munkabér 20%-ának megfelelő fizetési kötelezettség terheli a munkáltatót
-    A kedvezményt legfeljebb a minimálbér 2-szeresének megfelelő járulékalap erejéig érvényesíthető.
A kedvezmény érvényesítésének feltételei:
-    a foglalkoztatás időtartama a 30 napot meghaladja
-    a munkaidő legalább a napi 4 órát eléri
55/2011. (XII. 30.) NGM rendelet szól a START Plusz kártya elszámolási szabályairól. Ez a rendelet valamint a START kártyákról szóló 2004. évi CXXIII. törvény sem mondja ki, hogy a kedvezmény nem vehető igénybe, ha a foglalkoztatás hó közben kezdődik.