Szeptember elsejétől igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya

Szeptember elsejétől igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya

A Kártya 1, 2, 3 éves lejáratú folyószámlahitel felvételét teszi lehetővé. A hitelkeret összege minimum 500 ezer forint, felső határa 25 millió forint.
A konstrukcióhoz a magyar állam 2 százalékos kamattámogatást és kezességi díjtámogatást biztosít.
Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelt azok a vállalkozások és természetes személyek - többek között őstermelők, családi gazdálkodók, kistermelők - igényelhetnek, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások (kkv-k) jogszabályi feltételeinek.
A kormány az idén 600 millió forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya kamat- és kezességi díjtámogatására.
A kedvezményes folyószámlahitel felvételét az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása segíti.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a KA-VOSZ több mint 100 irodájában lehet igényelni az Agrár Széchenyi Kártyát is országszerte. Egyelőre az OTP és a Volksbank kapcsolódott be az Agrár Széchenyi Kártya  hitelfolyósításba, de a későbbiekben a Széchenyi Kártya programban részt vevő többi pénzintézet is csatlakozik.

A kártyával kapcsolatos határozatok és rendeletek:
•    1047/2011. (III. 16.) Korm. határozat az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók bevezetéséről (A Magyar Közlöny 27. számában jelent meg)
•    A 39/2011. (V. 18.) VM rendelet  az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról (a Magyar Közlöny 52. számában jelent meg.)