Kovács Szimonetta Katinka
Szakértő

Kovács Szimonetta Katinka vagyok, 1986-ban születtem Kalocsán. 27 évig éltem a városban, majd 2014-ben Kunszentmiklósra költöztem. Azóta itt élek egy családi házban 5 francia bulldoggal.

Kérdezd meg magadtól, mit szeretnél az élettől? Ha megvan, ragaszkodj vágyaidhoz, céljaidhoz, terveidhez! Addig menj utánuk, még nem csinálod meg mindezt! Ritkán kínál élet esélyeket, lehetőségeket, de gyakrabban ad zöld utat, ilyenkor kell küzdenünk érte!

Végzettségeim:

1. Kodolányi János Egyetem – közoktatás vezető és szakvizsga – folyamatban
(Sikeres vizsga 2020 november - felnőttképzési vezető, mentorpedagógus) - diploma
2. BME – okleveles közgazdász tanár – kereskedelem – marketing szakirány - mesterképzés - diploma
3. Pedagógus besorolási fokozat – gyakornokból pedagógus I. kategória
4. Pedagógusok felkészítése az etikus vállalkozói ismeretek tanítására - tanúsítvány
5. KRÉTA ALAPRENDSZER- tanúsítvány
6. Intézményvezetők felkészítése az intézményi önértékeléshez, tanfelügyeleti ellenőrzéshez és pedagógusminősítéshez kapcsolódó intézményvezetői feladatok ellátásához - tanúsítvány
7. Pedagógiai és családsegítő munkatárs
8. TPFK Logisztikai és szállítási menedzser ( másoddiploma ) - diploma
9. TPFK Közgazdász ( főiskola ) - diploma
10. Szakoktató ( kereskedelmi szakirány )
11. Pénztárgépkezelő
12. Kereskedelmi menedzser
13. Kereskedő vállalkozó
14. ABC – eladó
15. Számítástechnikai Szoftver – Üzemeltető
16. Érettségi

Gyakornokként és pályakezdőként, majd fejlődés szempontjából választott munkahelyeim különböző titulusban és munkakörrel:

1. Pallas70 Oktatási és Vizsgaközpont – Budapest – felnőttképzés – kereskedelem + logisztika + gazdasági szakirány - jelenleg is
2. House of Business Roosvelt - Holistic Enterprise Kft – szakgimnázium – gazdasági szakirány – Budapest - jelenleg is
3. Pannon Kincstár Kft. – felnőttképzés – Kereskedelmi + logisztikai + gazdasági szakirány – Budapest – jelenleg is
4. BEST –WORK KFT – felnőttképzés – Kereskedelmi + logisztikai szakirány – jelenleg is – Kalocsa és Tatabánya, Budapest
5. BGéSZC Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – teljes munkaidő – szakmai igazgatóhelyettes - gyakorlati oktatásvezető – Bp XVI. kerület
6. Budapest CSZC Mihály Dénes Szakgimnázium – felnőtt oktatás – logisztika szakirány – Kistarcsa
7. CSZC Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – osztályfőnök, szakoktató - felnőtt oktatás –– teljes munkaidő - Monor
8. KSZC Virágh Gedeon Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – osztályfőnök, szakoktató, felnőtt oktatás- teljes munkaidő
9. Kunszentmiklós Mátrix Oktatási Központ - Szent Imre Szakképző Iskola szakoktató, felnőtt oktatás / felnőttképzés, jegyző – iskolatitkár, igazgatóhelyettes – teljes munkaidő - Kunszentmiklós
10. Kecel, T.G Virágdekor Szakképző iskola és kollégium: kereskedelmi szakirány, szakoktató és tanár, rendezvényszervező – teljes munkaidő
11. Dózsa György Gazdasági és Műszaki Szakközép és Szakiskola – kereskedelmi + vendéglátási szakirány – óraadó

Munkaköreim közé tartozik többnyire a gyakorlati oktatással kapcsolatos feladatkörök (ISZIIR, NIVE, szakmai vizsgák, gyakorlati oktatók, tanmenetek ellenőrzése…stb..)az osztályfőnöki tevékenység, és a szakmai órák, különböző korosztályokkal – tantárgyakkal. Az iskola közösségi életében is jelentős szerepet töltök be. (műsorok szervezése, színházlátogatások, tanulmányi – osztálykirándulások)

Egyéb kompetenciák:

Az idegen nyelvi tudásom a szakmai angol és a cigány (lovári) nyelv ismerete, melyekből nyelvvizsgám is van.

„B” kategóriás jogosítványom van, 2003 óta vezetek, így nem okoz gondot a távolság, hogy A pontból B pontba eljussak.

Tánc: 1989 óta a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Együttes tagja vagyok és 2008 óta a Piros Rózsa Néptánc Együttesé is.
Prózák, mesék, receptek írása, melyek különböző újságokban jelentek meg. ( Kalocsai Néplap, Petőfi Népe, Alterra – Svájci : Magyar Kiadó Kft. Bp. )
Színjátszószakkörben nyújtott szereplésem: István, a király c. rockopera, A kis gyufaárus lány, Valahol Európában

Nagyon sokoldalú nő vagyok. Erős személyiségjegyeim vannak, így extrém tulajdonságokkal rendelkezek. Ezért jó választás számomra, az emberekkel való foglalkozás, kommunikáció, mert itt jól tudom ezt fejleszteni.

Miért szeretek tanár lenni?
Tanárnak lenni nem csupán munka, igazi elköteleződést kíván. Már a szakközépiskolában a gondolataimba, a tevékenységeimbe szőttem a tanítás mesterségét, kreatívan játszottam az unokahúgommal és tanítottam őt. Jó mintát adott számomra az Édesanyám, aki folyamatosan tanított engem az élet megpróbáltatásaira, örömeire. 8. osztályban volt egy pályaalkalmassági teszt, ahol a tanári pálya jött ki elsősorban számomra, akkor nem hittem el, de életem legjobb döntése volt ez a szakterület.
Elhivatott vagyok a szakmámban, így ez meglátszik a hozzáállásomon is a tanév során. Kitartó vagyok a diákjaimmal kapcsolatban, a legjobbat szeretném nekik átadni, akár lelkileg, oktatási tananyagban, akár egy döntésképtelen helyzetükben. Fontos, hogy mutassak jó példát, legyen megfelelő magyarázókészségem, és legyek kreatív, hogy feltaláljam magam váratlan helyzetekben.
Folyamatosan fejlesztem saját magam, továbbképzésekre járok, különböző cikkeket és újdonságokat olvasok a modern oktatással kapcsolatban. Az IKT eszközök használata nélkülözhetetlen számomra. Szeretem a szituációs feladatokat, a redmenta és az új kreatív programok használatát. A gyakorlati feladatokra nagy hangsúlyt fektetek, mert a változatosság tartja meg a diákok figyelmét hosszú távon.

Belső tulajdonságaim alapján határozott, kiegyensúlyozott, intelligens, kreatív, segítőkész, gyermekközpontú, nyitott személyiség vagyok. Elvárom az őszinteséget, még ha néha fáj is, az udvariasságot, a tiszteletet. A munkámban maximalista vagyok, a mai világban ezt karrieristának hívják. Szeretem az intelligens embereket, de az okoskodók felbosszantanak.

Kívülről szeretem a szép, következetes dolgokat. Higiénia, gondozás. Az állatok szeretete a mindennapjaim része, van 5 francia bulldogom, ők az én mindeneim. Családi házban élek egy kisvárosban, nagy udvarral, kerttel és virágokkal.

Szeretek minden olyan tevékenységet, amely a víz közelében, avagy a vízben van. Megnyugtat, békét és harmóniát hoz. Úszás, szauna, pihenés a termálvízben. Körbejárva, ülve a stégen, lépcsőkön órákon keresztül. Szeretem a napfényt, a szivárványt. A kerékpározást, túrázást, kutyasétáltatást. A mozi, a színház, a tengerparti vakáció szépíti a szürke és nehéz mindennapokat, ha van lehetőségem rá. Emellett szeretek zenét hallgatni, vezetni, énekelni, táncolni.

A legfontosabb számomra a család, a barátok, a kutyák. Nélkülük a mindennapi küzdelmeknek nem lenne értelme.

Hamarosan induló tanfolyamok:

Kreditpontok 2021.

Tudásháló

  • Számvitel, adózás, tb hírek

Karrier

  • Tanulás, karrier, munkajog

Továbbiak...

Összes blogbejegyzés...

Partnerek