Kérdezz-felelek ízelítő

Elfelejtett számla (2015-09-27)

Tisztelt Szakértő! Kft tavaly vásárolt egy ülőgarnitúrát saját nevére, de a számláját elfelejtette leadni könyvelésre és így nem lett lekönyvelve. Az ülőgarnitúrát az irodában viszont jelenleg is használja. kérdésem az, hogy most majdnem egy év elteltével a következő havi számlákhoz be lehet tenni és le lehet könyvelni? (Bruttó 300 000,-Ft). Köszönettel.

Alanyi mentes vállalkozás tárgyi eszköz értékesítése (2015-09-27)

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás 2012. évben szerzett be tárgyi eszközt, melynek ÁFA-ját levonta, még ÁFA körbe tartozóként. 2013. évtől alanyi mentességet választott és most is az. 2015. évben értékesíti a tárgyi eszközét. Legyen szíves egy példán levezetni, hogy mit kellett volna tennie 2013-ban, 2014-ben az ÁFA-val és most, hogy értékesítette. Nem ingatlan volt és most ÁFA-s számlát állított ki az értékesítésről. Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Online pénztárgép (2015-09-27)

Tisztelt Szakértő! Lenne egy kérdésem, a páromnak van egy egyéni vállalkozása, amiben fő tevékenységi köre a: " 4741 Számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelme ". De nincs üzlethelyiség, sem raktárkészlet, megrendelés után szerzi be a termékeket és házhoz szállítja vagy érte jönnek lakásra. Online számlázóprogramot használunk, és minden esetben számlát írunk! Ebben az esetben is kötelező a pénztárgép?

KATA-s időszak utáni nyitó mérleg (2015-09-27)

Tisztelt Adószakértő! KATA-s Bt. adótartózás miatt kizárták a KATA-ból. Elkészült már a nyitómérlege, csak annyi probléma van, hogy tárgyi eszköz nyilvántartása sehol sincs, így a tárgyi eszközeit nem tudom beállítani piaci értéken. KATA előtt EVA-ban volt 2005-től. Én, mint nem olyan régi könyvelő 2009-től amióta az új tulajdonos az üzletvezető kaptam meg az anyagot. Sajnos a régi tulajdonos meghalt, és a régi könyvelője is, így senki nem tud nekem sajnos ebben segítségemre lenni. Kérdeztem az üzletvezetőt de Ő sem tudott semmi biztatót mondani. Kérdezem ilyenkor mi a teendő, hogy tudom megcsinálni a nyitó mérlegét tárgyi eszköz nélkül? Köszönöm!

Elveszett számla (2015-09-27)

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő abban az esetben, ha elvesztek számlák. A lényeg az, hogy a cég ez év első négy hónapjában egy könyvelőirodával könyveltetett, ahol az április anyag eltűnt. Májustól vettem át a cég könyvelését. Az utalásos szállítói számlákról sikerült hiteles másolatot szerezni, a cég által kiállított számlákat a számlatömbben lévő másolatról könyveltem le. Viszont a készpénzes bejövő számlákról (Auchan, Lidl) ezidáig nem sikerült hiteles másolatot beszerezni. A cég negyedéves áfabevalló. Kérem, legyen szíves tájékoztatni, hogy mit lehet ilyen esetben tenni. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Ezévi (2021.) számviteli, adózási és Tb jogszabályok naprakészen, kreditpontok 2021.

A mérleg másik oldalán »

Legfrissebb...

Szakértőink

Jelmagyarázat

Bárki számára szabadon hozzáférhető
A cikk olvasásához Pallas fiók nyitása szükséges
Szakmai csomag előfizetéssel olvasható