A mérleg másik oldalán

Őszi számviteli cheklista - nem csak könyvelőknek (1.) (2017-09-13)

Őszi számviteli cheklista  - nem csak könyvelőknek (1.)

 

A legelszántabb optimisták sem tagadhatják már: visszavonhatatlanul vége a nyárnak. Benne járunk a szeptemberben, közeledik az év utolsó harmada. Célszerű felmérnünk – akár könyvelői, akár tulajdonosi minőségünkben –hol is tart a cégünk.

Pihenni munkaidőben? A leghatékonyabb! (2016-01-24)

Az utóbbi időben úgy tűnik, mintha az agykutatók, munkapszichológusok és közgazdászok összeesküvést szőnének, hogy igazolják a munkahelyi lazulást. És milyen igazuk van.

Szabadságra menni minden nap? (2016-01-17)

Egyre többet olvashatunk a meditáció pozitív hatásairól, és egyre többen próbálkoznak meg vele. Ám sokszor a pillanat 'itt és most'-jában az elhatározáson felülkerekedik valami fontosabb. Egy határidő. Egy befejezés előtt álló feladat. Egy kifogás. Mit tehetünk ez ellen? Nézzük először a kifogásokat.

Hogyan legyünk "profik"? – A siker definíciója átalakul (2015-12-15)

Minden szakmának és iparágnak vannak előfeltevései arról, mit is jelent jónak, kiválónak, kiemelkedőnek lenni adott területen. Ám ha a terület alapvető átalakuláson megy keresztül, mindig változnak a szakmai normák. A könyvelő szakma is változik. A kérdés most az: kik lesznek az "új profik"?

Hogyan lehet búcsút mondani a munkahelyi nyak- és hátfájdalmaknak? (2015-11-30)

Az ülőmunkát végzők más módon, de legalább annyira (el)használják a testüket, mint a sportolók. Ennek rövid távú jelei a napvégi nyakmerevség, hátfájás és egyéb diszkomfort 'testiségek'.  Mit tegyünk ahhoz, hogy ne így legyen? 9 egyszerű ötlet.

Internet könyvelőknek 3. rész – „Könyvelő blog” (2015-11-20)

konyveloblogA blogírás mára a hétköznapi eszmecsere eszközévé vált, ám itthon kevés könyvelő szánja rá magát arra, hogy blogot vezessen. Pedig a blogolás olyan, mint egymás üdvözlése az utcán, a munkahelyen. Egy apró, emberi gesztus a másik felé. Nem más, mint az ’Üdvözlöm Kovács Úr! Hogy van ma?’ digitális formában. Internetes mini-sorozatunk 3. részében, a maga egyszerűségében ’nézünk rá’ a blogírásra.  

Internet könyvelőknek 2. rész – „Szeretem a könyvelőmet!” (2015-11-13)

Munkánk során elsősorban a szakmai profizmusra törekszünk és ritkán jut eszünkbe, hogy jó lenne, ha ’szeretne’ minket az ügyfelünk. Pedig marketing és bevételi hatása is van, ha ügyfeleink kötődnek hozzánk. Miként jön mindehhez az internet? Elolvashatják mini-sorozatunk második részében.

Internet könyvelőknek 1. rész – Információs bomba vagy információs aranybánya? (2015-11-09)

Az internet, bármennyire is elcsépelt a szófordulat, tényleg egy információs szupersztráda. Az adatok és információk különböző formában történő megjelenítése könyvelőknek is nagy segítséget jelent. Persze megvannak a veszélyei a neten való barangolásnak, főleg, ha egyszer csak „beleveszünk” a keresgélésbe. Cikksorozatunkban pár hasznos tippet adunk a hatékony böngészéshez.

Dolgozzunk hatékonyabban! - 3. rész: A stressz jó! Ám a jóból is megárt a sok (2015-11-01)

Cikksorozatunkban a hatékonyságjavítás kérdésével foglalkozunk. A harmadik, utolsó részben a stresszkezelés összefüggéseire rámutatva szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy „veszélyes helyzetekben” sokkal több lehetőségünk van érdemi cselekvésre, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. 

Ezévi (2021.) számviteli, adózási és Tb jogszabályok naprakészen, kreditpontok 2021.

A mérleg másik oldalán »

Legfrissebb...

Szakértőink

Jelmagyarázat

Bárki számára szabadon hozzáférhető
A cikk olvasásához Pallas fiók nyitása szükséges
Szakmai csomag előfizetéssel olvasható